Galabals Fabulles & Deccadent

FAQ - Veel gestelde vragen

Wat is het doel van de avond?

De avond is een combinatie van netwerking en “comedia de l’ arte” voor libertijns gelijkgestemde koppels of personen.

Tijdens de avond is er een ceremonie en een opdrachten ronde in een aparte zaal. Alle genodigden wordt gevraagd om aanwezig te zijn in deze zaal en mogen (niet moeten) deelnemen aan de ceremonie of opdrachten.

Tussen de activiteiten door is er ruime tijd om te genieten van het buffet en kennis te maken met andere gasten. 

Tijdens de activiteiten zijn de andere zalen en de bar gesloten.  

Is dit een wild feestje?

Zoals het een gala-avond in een kasteel beoogd, is dit een samenkomst met libertijns getinte humor en aktes, met zachte achtergrondmuziek.

De ganse avond verloopt in stijl, respect, harmonie en etiquette.

Kan er gedanst worden in lingerie?

Dames die dat wensen, kunnen vanaf de organisatie het aangeeft, later op de avond zich omkleden in een lichtere stijlvolle elegante outfit.

De heren blijven in smoking of kostuum. Er kan gedanst worden. 

Hebben wij best gegeten voor aanvang?

Het eerste buffet wort pas geserveerd na de ceremonie, dat is meestal tussen 22u30 en 23u.

Het is dan ook aangeraden iets licht te hebben gegeten voor u toekomt op het galabal.  

Kunnen we eten op hotel?

Het hotel  biedt geen avondmaal, u kan wel in de buurt een restaurant reserveren.  

Wat is de ceremonie?

De ceremonie is geïnspireerd op de gekende scène uit de film Eyes-Wide-Shut, voor vele een erotisch getinte fantasie.

Ze wordt op een vrouwvriendelijke en heel serene wijze uitgevoerd.

De partner van de vrouw blijft dicht bij haar en er wordt geen andere man toegewezen. Reserveren voor deelname op voorhand is een aanrader.

Zwarte capes worden door de organisatie voorzien voor de dames die deelnemen.  

Wat zijn de opdrachten?

Geïnspireerd door het thema, verzint de organisatie telkens wat ludieke, libertijnse, ondeugende opdrachten die door de aanwezigen kunnen uitgevoerd worden. Laat u verrassen… 

Drugs & Alcohol

Drugs, verdovende en stimulerende middelen zijn totaal verboden. Bij het vertonen van een gedrag dat zou kunnen vermoeden dat men drugs tot zich genomen heeft, zal de security de desbetreffende persoon onmiddellijk uitsluiten van deelname aan gala –evenement. Bij het verdelen van drugs, verdovende of stimulerende middelen, gratis of voor verkoop, zal de politie onmiddellijk verwittigd worden.  

Alcohol is beschikbaar via een open bar. Bij intoxicatie of vervelend/storend gedrag kan de organisatie alcohol weigeren of zelf deze persoon vroeger naar huis laten vertrekken. Geniet, maar drink met mate.  

Aankomst & Parking

U kan zich aanmelden op het Galabal tussen 20u en 21u, nadien gaan de poorten en de deuren toe.  

Voor gasten die een overnachting hebben gereserveerd met schuttledienst.  

In de inkomhal staat een banner met de uren van de schuttledienst. Gelieve daar te wachten, samen met uw uitgeprinte uitnodiging. De chauffeurs nemen enkel gasten mee die een shuttledienst gereserveerd hebben. Van zodra u de schuttle betreedt, zet u uw oogmasker op, de magie kan beginnen… 

Voor gasten die toekomen met de wagen. 

De oprijlaan is verlicht met grondkaarsen. Op dat moment is het dragen van het oogmasker verplicht. Iemand van de organisatie zal u een parkingplaats toewijzen, zodat alle wagens kunnen geparkeerd worden. Men zal u ook het wachtwoord vragen en uw uitnodiging, hou die bij de hand.  

GMS of mobieltjes blijven in de wagen – deze zijn niet toegelaten op het event zelf. 

Corona test: eens toegekomen op de parking, zal u doorverwezen worden naar het bijgebouw voor een Corona check – breng aub uw Corona Safe pass mee, u zal ook daar even een sneltest ondergaan, zodat alle aanwezige zeker kunnen zijn dat IEDEREEN negatief is. Mensen die positief testen zullen helaas niet kunnen deelnemen, hun ticket kan omgezet worden naar een volgende Gala.  

Aan de voordeur van het kasteel, zal de security u het wachtwoord vragen, Covid negatief test, uw toegangsticket bekijken, en nagaan of uw outfit conform is aan de gevraagde dresscode.  

Inchecken: aan de incheckbalie zal u uw toegangsticket moeten voorleggen samen met uw profielnaam. Uw autosleutels, of kamer sleutels (Hotel/ Kasteel) worden voor u in bewaring gehouden. U krijgt deze terug bij uw vertrek.  

Heeft de organisatie het recht om mijn autosleutels niet terug te geven?

Wij zien graag iedereen op een positieve en veilige manier met de auto terug op de rijbaan vertrekken.  

Indien de organisatie zijn twijfels heeft of u nog veilig kan rijden (alcohol/vermoeidheid) op de donkere banen waar lokaal wild ook op vertoeft, zullen wij de moeilijke beslissing nemen, voor uw veiligheid, om u niet de autosleutels terug te bezorgen. Er wordt dan naar een oplossing gezocht.  

Indien u toekomt als koppel, vertrekt u ook als koppel. Er wordt niemand achter gelaten.  

Heeft de organisatie het recht om mij de toegang te ontzeggen, ook al heb ik een geldig toegangsticket?

Helaas kan u de toegang ontzegd worden. In het verleden is dit reeds voorgekomen vanwege:  

Dronken toekomen,  

Weigeren van het afgeven van autosleutels,  

Respectloos gedrag naar de organisatie of naar andere gasten,  

Niet conform aan de dresscode,  

toekomen na 21u,  

Wanneer is het event gedaan?

Tenzij anders opgelegd door de federale of lokale overheid, worden de laatste gasten naar buiten begeleid om 2u50, zodat het evenement officieel gesloten is om 3u ‘s nachts.  

De laatste georganiseerde activiteit (het dessertbuffet) is tussen 24u en 1u, vanaf dan zal de balie terug openzijn voor de teruggave van de sleutels.  

Indien men nog vroeger wenst te vertrekken, vraagt u dit even aan “De Baron” of “La Baronne”, zij kunnen u verder helpen.  

Corona-maatregelen

  1. De op het moment van het Galabal, door de Belgische en lokale overheden opgelegde maatregelen zullen gerespecteerd worden.  
  2. Een Covid-safe pass is noodzakelijk en een bijkomende test ter plaatse voor iedereen. Dit naar respect voor ALLE aanwezigen en hun familie.  
  3. Een lucht kwaliteitsmeter is aanwezig.